Plazma e pasuruar me trombocide (PRP) – standarde

  • Plazma e pasuruar me trombocide (PRP) është një përgatitje e trombociteve në plazmën e gjakut të përqendruar me faktorë të rritjes rigjenerues që përdoren për të stimuluar shërimin e lëkurës, prodhimin e kolagjenit, dhe proteinave të tjera të rëndësishme si fibroblastet që mbështesin lëkurën.
  • Përfshin trajtimin duke përdor gjakun e vet pacientit për të promovuar aktivitetin e shëndetshëm të qelizave të lëkurës.
  • Procedura fillon me një tërheqje fillestare të gjakut – një sasi e vogël e gjakut tërhiqet dhe vendoset në një centrifugë për të izoluar trombocitet.
  • Gjithashtu përdoret edhe për trajtimin kundër rënies së flokëve, lezioneve të akneve, plagëve kirurgjikale, strijave, pigmentimit, humbjes së volumit, rrudhave, vijave të imëta dhe përmirësimit të strukturës së lëkurës.