preloader

Hekurosja e lëkurës!

 Hekurosja e lëkurës!

Hekurosja e lëkurës!

Bukuria natyrale është bukuria me të cilën kemi lindur. Nuk është e shkaktuar nga procedurat artificiale. Është art që varet nga vështruesi. Kemi dëgjuar shpesh të flitet për termin “hekurosje e rrudhave”, dhe pikërisht aparatura bën këtë, hekuros lëkurën në 400⁰C dhe rikthen bukurinë natyrale!

Ass. Msc. Krenar Dobroshi
Farmacist & Magjistër për Kozmetologji
Qendra dermatolgjike – estetike “estethica”
facebook.com/estethica.prishtine
044/049 344-284, 038/733-407
[email protected]

Nxehtësia e pastër është një burim i energjisë që shkakton temperaturë të lartë pa ndonjë veprim shtesë apo elemente të panevojshme. Ne në qendrën “estethica” besojmë që nxehtësia e pastër është e duhura për të sjellë bukuri natyrale.

Ҫka është Tixel?

Tixel-i është një sistem i shkëlqyer, inovativ i regjenerimit termal dhe fraksional i lëkurës me teknologji të patentuar. Trajtimi është i shpejtë (20–40 min). Operon në tri module: ablative, jo-ablative dhe hapje të kanaleve. Është aq i sigurt, sa që trajtohen edhe kapakët e syve për t’i ngritur sërish ato!

Ҫfarë është ATM?

Ablacioni Termo Mekanik është një zgjidhje unike frakcionale për trajtim të lëkurës, duke u bazuar në krijimin e mijëra vrimave në temperaturë të lartë vetëm në disa minuta. Secila nga këto vrima shkaktohet nga maja mikroskopike e kokës piramidale në temperaturë 400⁰C. Piramida e përçon nxehtësinë e pastër në thellësinë e dëshiruar në lëkurë në milisekonda optimale.Si punon Tixel?

Prekja e piramidave shkakton reagimin dëmtim-shërim të lëkurës, duke stimuluar fibroblastet, nxitë prodhimin enorm të kolagjenit dhe elastinës. Këto reaksione bëjnë që rrudhat të zbuten shumë dhe të rigjenerohet lëkura.

Pas një muaji, lëkura e fytyrës, qafës, dekoltesë apo e duarve duket më e butë, më e tërhequr, dhe dëmtimet nga dielli vërehen të pakësuara dukshëm. Të gjitha tipet e lëkurës dhe të dy gjinitë mund të marrin trajtimin me Tixel dhe të përfitojnë shumë nga ky trajtim.

Tixel kontrollon trajtimin

Tixel mund të punoj në formë ablative, gjysmë-ablative, apo jo-ablative. Kohëzgjatja e dëmtimit termal është e kontrolluar më mënyrë shumë precize duke përcaktuar thellësinë dhe kohën e pulsit. Duke i rregulluar parametrat e trajtimit, përcaktohet agresiviteti i ablacionit, efekti termal, skuqja e lëkurës dhe koha e shërimit.Dallimet në mes të Laserëve dhe Tixel

Përgjatë hulumtimeve shohim laser të ndryshëm që pretendojnë të jenë shumë efektiv në eliminimin e rrudhave, shenjave, akneve etj. Ka prej më të ndryshmëve, si laseri CO2, erbium, mikro-gjilpërat me radiofrekuencë etj. Laseri në përgjithësi jep regjenerim të mirë të lëkurës, por është gjithherë frika nga efektet anësore dhe koha e regjenerimit. Dallimi në thelb në mes të Tixel dhe laserëve qëndron tek energjia e përdorur. Tixel përdor vetëm nxehtësi të pastër, pa rreze laserike, ndërsa laseri përdor valë të ndryshme të rrezeve për të arritur qëllimin e njëjtë.

Kohëzgjatja e shërimit nga tixel është 1-2 ditë, ndërsa na laseri 7-10 ditë – varësisht nga agresiviteti. Rezultatet janë edhe efektive në krahasim me laser, dhe ka shumë më pak dhimbje, më pak lëkurë e vdekur dhe pothuajse 0 ditë që duhet të kalohen në shtëpi.

Laserët janë të detyruar të përdorin më shume energji, e cila dëmton stratum korneum (shtresën e sipërme të lëkurës), bën nxirjen e lëkurës e cila mund të shkaktoj nekrozë epidermale dhe dhimbje të lartë.Steriliteti i Tixel

Ndër përparësitë tjera që e veçojnë sistemin Tixel është steriliteti. Për shkak të temperaturës shumë të lartë, aparatura çdoherë është sterile, dhe në fillim të punës vetvetiu bën sterilizimin. Pra, kemi të bëjmë me një teknologji superiore e cila në çdo puls bën sterilizimin dhe pamundëson bartjen e patogjeneve tek të tjerët për shkak të temperaturës tepër të lartë!

Për çfarë shërben Tixel

Tixel ofron trajtime të llojllojshme, nga ato më sipërfaqësoret deri tek rrudhat e thella. Ndër aplikimet që kërkohen më shumë janë:

• Rrudhat dhe vijat e plakjes
• Tërheqja e lëkurës
• Trajtimi i kapakëve të lëshuar të syve
• Trajtimi i akneve aktive
• Trajtimi i shenjave-lesioneve të akneve
• Përmirësimi i tonit të lëkurës
• Trajtimi i lëkurës së dëmtuar nga dielli
• Trajtimi i qafës së varur-rrudhosur
• Trajtimi i strijave
• Trajtimi i duarve të plakura
• Ngushtimi i poreve të zgjeruara.